Pizzainflationen

En gång för länge sen. För säkert 15 år sen. Innan det gick att beställa hem pizza i Göteborg. Då fanns en entrepenör. Hans koncept var det alla tonåriga slackers väntat på - hemkörd pizza.

Man ringde 020 - 25 25 25 och droppade kodord som Hawaii, Disco eller Calzone och en halvtimma senare kom en go tjomme med en ljummen, ibland iskall pizza. Men vad gjorde det? Livet lekte och en gång levererade de till och med till Näckrosdammen.

Några år senare hittade vi fågelns näste. I ett garage på Odingatan låg det - Pizza Bell. För 25 kronor fick man sig en pizzapaj. Inte av bästa klass. Men man slapp utkörningens iskalla förbannelse. Och för det priset, vad kan man egentligen vänta sig?

Ända in i början av 2000-talet var pizza sedan billigt i Göteborg. Tuggets kebabpizza hörde till det exklusivaste man kunde unna sig för strax över 50 kronor. En Margarita kunde ingen med att ta mer än 40 för.

Men. Enter 2008 och pizzainflationen är över oss. Någon måste ha skvallrat om att pizzan blivit dyr i Stockholm. För numera kostar varenda pizzajävel 60-100 kronor.

Helt galet. Men ingen ursäkt för min dåliga karaktär.

Inköp: En halv pizza (Indiana med fetaost) - 40 kr
Saldo: 371 kr

Kommentarer
Postat av: Krögarn

Fint att se att Indiana/feta-opten lever och frodas!

2008-09-09 @ 10:04:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0